Healthy workplaces - Lighten the load banner

Toyota Material Handling Europe continua calatoria catre zero accidente impreuna cu EU-OSHA

Avand in vedere siguranta ca prioritate principala, Toyota Material Handling Europe este de zece ani partener in campania care sprijina pe deplin EU-OSHA. Noua campanie 2020-2022 „Locurile de munca sanatoase iti fac sarcina mai usoara” creste gradul de constientizare a tulburarilor musculo-scheletice (MSD) provocate la munca si a necesitatii de a le gestiona si de a promova o cultura de prevenire a riscurilor de aparitie ale acestora.

Siguranta primeaza

Potrivit unui studiu Eurostat, 10% din ranile majore din industria europeana de productie are loc cu echipamentele de manipulare a marfurilor, ceea ce face ca siguranta echipamentelor pe care le producem sa fie o prioritate pentru Toyota. In mai mult de 80% din cazuri, problema este utilizarea gresita a echipamentului, de aceea este atat de important sa promovam cultura sigurantei si sa ii facem constienti pe partenerii nostri de importanta acesteia. 

In timpul pandemiei Covid-19, Toyota Material Handling a contribuit in continuare la sanatatea si siguranta la locul de munca: de la livrarile fara contact ale echipamentelor, pana la implementarea procedurilor de dezinfectie sau a noilor reguli de service.

„Este esential pentru noi sa ramanem rezistenti si sa nu aplicam doar un nou mod de gandire, ci si sa ne adaptam comportamentul in fata unei noi provocari. Astfel, putem raspunde nevoilor in continua schimbare ale clientilor si angajatilor nostri, pastrandu-i in acelasi timp in siguranta si sanatosi”, spune Ernesto Domínguez, presedinte si CEO Toyota Material Handling Europe.

Maximizarea calitatii si a sigurantei pentru partenerii nostri sunt principala  preocupare pentru Toyota Material Handling Europe. Prin crearea unei culturi a sigurantei in intreaga organizatie, compania isi propune sa faca o diferenta in siguranta operatiunilor proprii, dar si ale clientilor. Prin mentinerea continua a conversatiei cu proprii angajati si prin schimbul de bune practici cu clientii, Toyota poate contribui la zero accidente la locul de munca in industria manipularii materialelor.

Usurarea sarcinilor

Milioane de lucratori din intreaga Europa sufera de tulburari musculo-scheletice (MSD) provocate la munca. Potrivit sondajului european al intreprinderilor privind riscurile noi si emergente din 2019, printre factorii de risc identificati cel mai frecvent se numara miscarile repetitive ale mainilor sau bratelor si ridicarea sau deplasarea incarcaturilor grele.

Parteneriatul Toyota Material Handling al EU-OSHA face parte din angajamentul de a crea o societate mai sigura.

Este esential ca toata lumea sa lucreze impreuna pentru a preveni MSD la locul de munca.

Initiative si instrumente de siguranta

Pregatirea operatorilor face parte din oferta standard Toyota, iar in ultimii ani  Toyota Material Handling a investit in numeroase proiecte care au reusit sa reduca ranile in Spania, Franta si Italia. Cu sistemul de gestionare a flotei - I_Site, clientii sunt capabili sa monitorizeze si sa imbunatateasca siguranta echipamentelor conectate prin gestionarea impacturilor, prin accesul operatorului si prin verificari pre-operationale.

Noua functie de gamificare I_Site Team Challenge invita operatorii din depozit sa participe la o competitie pentru un mediu de lucru mai sigur. Operatorii sunt impartiti in echipe ale caror date de siguranta sunt inregistrate si clasate intr-un tabel de bord al competitiei. Operatorii cu cel mai mic numar de rani si socuri sunt numiti castigatori. 

Team Challenge a dovedit ca poate scadea semnificativ numarul de incidente din depozit.

Sterge tot