Lithium-ion battery solution

Cresteti productivitatea, scadeti costurile cu bateriile Li-ion

Dupa cum stiti, tehnologia acumulatorului litiu-ion devine din ce in ce mai populara, in special in industria de stivuire a marfurilor. Acest lucru se datoreaza numeroaselor avantaje pe care le aduce in cresterea eficientei si economisirea costurilor.

Ce sunt bateriile litiu-ion?

Tehnologia litiu-ion are cel mai mare beneficiu pentru operatiunile cu mai multe schimburi de lucru, in care echipamentele din depozit opereaza pe perioade lungi de timp, iar pauzele permit perioade adecvate de reincarcare. Acest lucru se datoreaza capacitatii mai mari de alimentare a bateriilor li-ion fata de cea a unei baterii standard cu acid. In majoritatea operatiunilor, se folosesc baterii cu acid sau gel care necesita un timp de incarcare intre 6 si 12 ore, ceea ce limiteaza posibilitatea utilizarii continue a utilajului. Metoda schimbarii bateriei este folosita in general pentru a evita acest lucru; cu toate acestea, aceasta metoda poate fi costisitoare si necesita, de asemenea, disponibilitatea unui spatiu mare pentru gazduirea statiei de schimbare a bateriilor.

Bateriile litiu-ion au capacitatea de a fi reincarcate in doar o ora, utilizand cu pana la 30% mai putina energie pentru reincarcare, imbunatatind disponibilitatea generala a echipamentelor. Avand in vedere ca aceste baterii permit incarcarea ocazionala, schimbarea bateriilor nu mai este necesara si nici bateriile de rezerva sau camerele de incarcare. Echipamentele cu baterii li-ion pot fi incarcate rapid de catre operator in timpul pauzelor sau perioadelor de nefunctionare.

Solutii de baterii modulare Li-ion de la Toyota

Am stabilit propriul design de baterii li-ion, iar diferenta consta in faptul ca acest concept se bazeaza pe un sistem format din mai multe celule de baterii li-ion. Capacitatea bateriei este determinata de numarul de module utilizate, care este configurat pentru a corespunde cerintelor partenerilor. De asemenea, acest lucru face ca bateria sa fie usor de reparat: se identifica celula care nu mai functioneaza si se face inlocuirea ei, fara a fi nevoie de schimbarea intregului sistem. 

Care sunt beneficiile pe care le aduc bateriile Li-ion Toyota:

  • o baterie litiu-ion poate fi utilizata non-stop, cu conditia ca incarcarea scurta (de 15-30 minute) sa se faca la intervale regulate.
  • nu necesita intretinere si nu necesita camere speciale de incarcare; poate fi incarcata oriunde in depozit.
  • eficienta energetica - sunt cu 30% mai eficiente din punct de vedere energetic decat bateriile cu acid, reducand semnificativ emisiile de CO2 care si au un ciclu de viata de 4 ori mai lung
  • rentabilitatea investitiei - prin eliminarea nevoii de schimbare a bateriilor, operatiunile pot functiona mai eficient si costurile pot fi salvate pe termen lung.

Descarcati ghidul despre solutiile li-ion
Sterge tot