Forklift driving backwards between two piles of pallets

Ce trebuie sa stii despre paleti

Paletii sunt in continuare cel mai comun mod de transportare a marfurilor cu stivuitoare. Disponibile in diferite dimensiuni si din diferite materiale, permit depozitarea eficienta a sarcinilor.

Ce este paletul?

Transportator de marfuri

Un palet este o structura plana care este utilizata pentru expedierea si transportul de marfuri si, de asemenea, face posibila deplasarea sarcinilor unitare intr-un mod mai eficient din punctul de vedere al costurilor, in conditii de siguranta si ergonomie.

Utilizarea paletului, asa cum il cunoastem astazi, a fost dezvoltata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Paletii sunt de obicei facuti din lemn, plastic sau metal, iar alegerea paletilor depinde de obicei de sarcina si de mediul in care sunt utilizati.

O inventie BT

Euro-paletul original a fost dezvoltat de BT, SJ (Svenska Järnvägar) si Gyllsjö Träindustri pentru a transporta marfuri pe caile ferate. Masura 800 x 1200 mm a fost standardizata, iar euro-paletul este cel mai frecvent utilizat palet din Europa de astazi.

Exista o dimensiune standard a paletului?

Variaza de la o tara la alta

Dimensiunile standard internationale nu exista cu adevarat, deoarece definitiile paletilor, standardele de constructie si terminologiile variaza enorm de la o tara la alta. Cu toate acestea, se intalnesc dimensiuni conform standardelor nationale si dimensiuni neoficiale, deci contactati asociatia sau organizatia locala pentru mai multe informatii.

Nu toate tipurile de stivuitoare sunt compatibile cu toate tipurile de paleti – verificati dimensiunile paletilor si dimensiunea incarcaturii (inclusiv surplomba) inainte de a specifica cerintele pentru furci. Greutatea si continutul incarcaturilor unitare afecteaza centrul de greutate si capacitatea reziduala a stivuitorului necesar.

Dimensiunile paletilor de lemn variaza adesea de la o tara la alta, in functie de utilizare. Cu toate acestea, cea mai frecventa dimensiune a paletilor utilizata in Europa este de 1200 x 800 mm.

Care sunt paletii comuni?

S-ar putea sa te intereseze si...

Ghidul despre capacitate reziduala

Pentru a ne asigura ca vei gasi stivuitorul potrivit afacerii tale, am creat acest ghid in care iti vom spune ce trebuie sa stii despre capacitatea reala de ridicare - capacitatea reziduala.

Afla mai multe >>

Ghid pentru catarg

Care sunt criteriile pentru a defini tipul de catarg potrivit? Acest ghid iti va oferi indrumarea de care ai nevoie. 

Afla mai multe >>

stivuitoru cu catarg retractabil pentru spatii inguste

Ghid pentru latimea culoarului

Latimea culoarului de lucru este un factor important de luat in considerare atunci cand cumperi un echipament sau cand construiesti depozitul. 

Afla mai multe >>

Ai intrebari legate de bateriile Li-ion?

Intra pe pagina de intrebari si raspunsuri unde oferim informatii despre acest subiect.

Afla mai multe >>

Sterge tot