Toyota Material Handling Europe a anuntat ca toate operatiunile sale din Europa folosesc acum 100% energie electrica regenerabila, fara emisii CO2 asociate.
Aceasta tranzitie a fost finalizata la 1 aprilie 2021, dar este rezultatul eforturilor continue din 2018, de cand Toyota Material Handling Europe si-a crescut constant proportia de energie electrica provenita din surse regenerabile. Acopera toate entitatile si amplasamentele: cinci fabrici, 21 de firme nationale de vanzari, trei sedii centrale in Suedia si mai multe depozite.
Este singurul proiect cu cel mai mare impact realizat pana acum de Toyota Material Handling Europe pe drumul sau catre emisii nete zero. Cand a inceput sa urmareasca datele de sustenabilitate in 2012, a calculat ca emisiile CO 2 din energia electrica au reprezentat 15% din totalul emisiilor sale.
„Trecerea la electricitate 100% regenerabila este o etapa majora in drumul nostru catre sustenabilitate”, a declarat Ernesto Domínguez, presedinte si CEO Toyota Material Handling Europe, vorbind inaintea Zilei Mondiale a Mediului de pe 5 iunie. „Pe langa stabilirea unor obiective pentru viitor, este la fel de important sa luam masuri de mediu acum. Trecerea la electricitatea regenerabila este o realizare concreta ce face o diferenta masurabila si ne ajuta sa ne asiguram statutul de partener preferat pentru clientii care se angajeaza sa atinga zero emisii.”
Cum s-a realizat schimbarea?
Electricitatea regenerabila este certificata prin emiterea si achizitionarea de garantii de origine (GO), care urmaresc unitatile de energie produse din surse sustenabile. Fiecare GO primeste un numar unic si este apoi anulat intr-un registru central atunci cand cantitatea corespunzatoare de energie electrica este cumparata si utilizata - evitand astfel „dubla numarare” a GO-urilor si asigurand ca fiecare aduce o contributie reala pe piata energiei regenerabile.
Toyota Material Handling Europe imparte consumul de energie electrica 100% regenerabila in trei categorii:
Principii sustenabile in practica
Sustenabilitatea este in centrul culturii si prioritatilor corporative Toyota Material Handling Europe. Trecerea la energia electrica regenerabila este unul dintre cele peste 200 de proiecte in care investeste in prezent pentru a stimula eficienta energetica si pentru a reduce emisiile. Impreuna, aceste proiecte au permis intregii organizatii europene sa isi reduca emisiile de CO2 cu 29% din 2012. Programul energetic a permis o reducere de 10% a cheltuielilor de energie, contribuind atat la sustenabilitatea ecologica, cat si la cea financiara.
Alti factori majori care contribuie includ un program al firmei pentru a obtine certificarea ISO 50001 in toate entitatile pana in 2025 si infiintarea primei fabrici cu emisii zero din sector, care a fost finalizata in 2020, cu un deceniu inainte de termen. Unitatea din Mjölby, Suedia, este alimentata cu energie electrica regenerabila, incalzire urbana si biogaz lichid, facandu-o cu emisii zero de dioxid de carbon atat in ceea ce priveste activitatile la fata locului, cat si energia pe care o preia de la furnizori. Astfel, ofera un exemplu de sisteme de productie noi, pregatite pentru viitor, care fac sa coincida sustenabilitatea si cresterea comerciala.
Urmatoarele etape ale drumului Toyota Material Handling Europe spre sustenabilitate includ finalizarea certificarii sistemelor de management al energiei in toate entitatile si colaborarea stransa cu clientii si furnizorii pentru a se sprijini reciproc in reducerea emisiilor si construirea lanturilor de aprovizionare cu emisii nete zero. Ne incurajam toti partenerii de afaceri sa se alature Toyota Material Handling Europe in trecerea la electricitate 100% regenerabila.
Foto: Panouri solare instalate la Toyota Material Handling Manufacturing Italy (fabrica din Bologna) salvand 370 tonde de CO2 pe an.