Stardardele Europene de Raportare privind Sustenabilitatea (ESRS) specifica – Forta de munca proprie, lucratorii din lantul valoric si comunitatile influentate – solicita companiilor sa raporteze despre impactul material, riscurile si oportunitatile lor in contextul social. Scopul nostru este de a oferi transparenta cu privire la practicile, politicile si masurile sociale pe care le luam.
‘Ne propunem sa fim lideri in actiunile climatice si sa actionam responsabil si in ce priveste alte probleme de mediu’
Peter Damberg,
Vice Presedinte Senior , Dezvoltare Corporatista
Investim continuu in oamenii nostri, dezvoltandu-le si sustinandu-le competentele profesionale si aptitudinile personale, masuram satisfactia angajatilor la nivel local pentru a le proteja bunastarea.
In 2023, EcoVadis a evaluat transparenta si raportarea noastra la capitolul ‘Practici de munca si drepturile omului’ la 77%. Acest rezultat ne plaseaza printre primele 1% dintre cele peste 100,000 de companii B2B la nivel global.
Cand ne referim la cei peste 13.000 de angajati, sanatatea, siguranta si bunastarea lor devin o responsabilitate comuna. Liderii trebuie sa asigure un mediu fizic si psihologic sigur, pentru a crea o cultura prospera. Angajatii sunt obligati sa urmeze instructiunile de siguranta si sa actioneze proactiv in directia asigurarii sigurantei si bunastarii, atat pentru ei cat si pentru colegii lor.
Respectam toti oamenii in mod egal, imbratisam diferentele si asta reflecta natura globala a familiei Toyota si a valorilor ei. Cu ajutorul parteneriatului nostru pe termen lung cu UE-OSHA, ne dorim sa cream locuri de munca mai sigure si mai sanatoase pentru toata lumea. In 2023 echipa noastra de management a semnat un nou angajament de referitor la diversitate, echitate si incluziune, in care sustinem in mod activ o cultura a muncii care acorda prioritate diversitatii, incluziunii si egalitatii de sanse.
Citeste despre S1 - Propria forta de munca - in raportul nostru de sustenabilitate >>
‘Sunt mandra de compania mea, deoarece ne-am concentrat atentia pe Diversitate, Egalitate si Incluziune, dar recunosc cu smerenie ca ne aflam pe un drum lung care necesita perseverenta si rabdare.
Liderii si managerii sunt modele importante de urmat dar, toata lumea din compania noastra are responsabilitatea de a contribui la acest mediu extraordinar pe care vrem sa il cream, impreuna. Efortul fiecaruia conteaza.’
Maria Hagegård, Manager de proiect Senior, Resurse Umane
Peste 80% dintre furnizorii nostrii sunt locati in apropierea fabricilor de productie, ceea ce ne permite sa sustinem economia locala si sa reducem impactul generat de transport. Cu toate acestea, multi alti furnizori au sediul in diferite tari in care protectia juridica a lucratorilor difera.
Practicile de munca si drepturile omului in lantul valoric prezinta provocari la nivelul intregii industrii, care sunt dificil de rezolvat pentru orice intreprindere, de una singura.
Ne dezvoltam capacitatea de a extinde acest subiect in viitor - furnizorii vor fi inrolati in platforma EcoVadis care, cu toate instrumentele sale de masurare a riscurilor, ne va permite sa investigam practicile de munca si respectarea drepturilor omului, atat in operatiunile noastre cat si in cele are furnizorilor nostri. Acest lucru ne va oferi o imagine mai buna, de ansamblu asupra modului in care furnizorii nostri abordeaza practicile sociale in raport cu furnizorii de nivel secundar.
In conformitate cu Codul de Conduita al Furnizorilor, ne propunem sa derulam afaceri intr-un mod corect si onest si sa cream un lant valoric durabil – ne dorim sa devenim cel mai respectat si de incredere partener din domeniul manipularii marfurilor din Europa.
Citeste despre S2 - Angajatii din lantul valoric- in raportul nostru de sustenabilitate >>
Desi avem o baza extinsa de furnizori, peste 80% dintre furnizorii nostri din Europa se situeaza in vecinatatea fabricilor noastre de productie.
In timp ce peste 3 sferturi din furnizori au sediu in Europa, unii dintre ei au sediu in alta parte, in tari unde protectia juridica ramane mai slaba iar comunitatile afectate material nu sunt protejate. Ne-am actualizat Codul de Conduita al Furnizorilor in 2023 pentru a aborda aceasta problema, in concordanta cu propria Politica de Achizitii Responsabile.
O serie de reglementari sociale si climatice ale UE – inclusiv Regulamentul privind munca fortata si Dialogul social sectorial – ne impun sa ne ridicam si mai mult nivelul de guvernanta cu privire la aceste probleme. Salutam aceasta oportunitate de a crea conditii de concurenta echitabile, deoarece toate intreprinderile din UE vor trebui sa abordeze astfel de probleme intr-un mod mai standardizat.
Citeste despre S3 – Comunitati afectate - in raportul nostru de sustenabilitate >>
Cum maximizăm calitatea și cum ne ingrijim de siguranța clienților