5 lucruri de stiut inainte de a cumpara sau inchiria un echipament

Inchirierea unui utilaj poate fi destul de simpla. La un search simplu pe Google de “inchiriere utilaje pentru depozit” faceti click pe unele dintre linkuri si apoi alegeti o companie pe care sa o contactati. Din pacate, este o abordare consumatoare de timp. Daca, pe de alta parte, stiti exact care sunt nevoile dvs si cum este aplicatia pentru care aveti nevoie de utilaj, este mai usor sa gasiti compania potrivita care sa il furnizeze.

1: Care este greutatea maxima de marfa pe care trebuie sa o miscati?

Primul lucru pe care trebuie sa il stiti este greutatea pe care trebuie sa o ridice si sa o manevreze utilajul. Mai intai stabiliti greutatea maxima si cumparati sau inchiriati numai un echipament care are aceasta capacitate. De asemenea, luati in considerare marimea marfurilor sau a paletilor pentru a a fla care este lungimea si latimea furcilor de care aveti nevoie.

2: Care este inaltimea maxima la care trebuie sa ridicati marfa?

Dupa ce ati stabilit greutatea maxima a marfii, trebuie sa aflati cat de sus trebuie ridicata aceasta. Masurati inaltimea celui mai inalt raft pe care veti plasa paletii. Adaugati 15cm pentru a va asigura ca intra paletul pe raft.

3: Care este inaltimea maxima necesara pentru ridicarea greutatii maxime?

Aici devine un pic mai complicat. Chiar daca un utilaj are o capacitate de 2,5 tone si 5 metri, acest lucru nu inseamna ca puteti ridica 2,5 tone pana la 5 metri.

4: In ce mediu va fi folosit echipamentul?

Mediul in care veti stivui marfa determina in mare masura tipul de utilaj de care aveti nevoie. Mai jos sunt 4 intrebari pe care trebuie sa le luati in considerare:

  • Veti folosi echipamentul la interior, in aer liber – la exterior sau in ambele locuri?
  • Pe ce tip de suprafata se va deplasa echipamentul?
  • Care este latimea minima a culoarelor de lucru pe care se va deplasa echipamentul?
  • Exista restrictii privind inaltimea la intrarea sau iesirea din aceste medii?

5: Ce fel de paleti si marfuri trebuie sa miscati?

Stabiliti urmatoarele 2 aspecte pentru a intelege mai bine tipul de furci de care aveti nevoie: tipul de palet si dimensiunea paletilor sau a bunurilor. Indiferent daca inchiriati sau cumparati un echipament, este bine sa fiti pregatiti cat mai bine inainte de a contacta companiile care furnizeaza utilaje pentru manipularea sarcinilor.

AFLA CUM SA ALEGI TIPUL DE ALIMENTARE POTRIVIT
Sterge tot