Toyota Logiconomi

Toyota Logiconomi: o colaborare pentru viitor

In data de 31 ianuarie, Toyota Material Handling Europe a gazduit prima Conventie Logiconomi in Mjölby, Suedia. Reunirea unor senior manageri din companiile europene de varf pentru a lucra impreuna la cerintele de logistica pentru viitor intr-o lume in plina schimbare.

Logiconomi

"Recunoastem ca trebuie sa fim deschisi si agili atunci cand vine vorba de tendintele viitoare in tehnologia logistica, iar colaborarea cu clientii si cu furnizorii care gandesc in acelasi fel este vitala pentru a realiza acest lucru. Este un proces continuu pentru noi - il numim Logiconomi”, explica Matthias Fischer, presedinte si CEO al Toyota Material Handling Europe. Prima Conventie Logiconomi a avut loc in data de 31 ianuarie 2018 in Mjölby, Suedia, unde se afla sediul si fabrica companiei. Evenimentul a reunit lideri din domeniul logisticii din toate ramurile de productie, distributie en-gros si cu amanuntul din saisprezece tari europene. A coincis cu expozitia Toyota R & D, care este in mod normal rezervata doar personalului si furnizorilor, dar care acum s-a deschis si clientilor selectati.

Toyota Logiconomi

Colaborarea

“Colaborarea este esentiala”, a continuat Fischer, „iar noi recunoastem necesitatea obtinerii unor contributii valoroase si feedback de la clientii nostri cat mai curand posibil in procesul de dezvoltare. Asa s-a intamplat in cazul Europallet, pe care l-am dezvoltat colaborand cu Caile Ferate Suedeze in anii 1940. Acesta a fost un exemplu potrivit de colaborare timpurie pentru a elimina spatiul pierdut in ceea ce priveste containerele feroviare si rutiere. Dar, desigur, revolutia tehnica de astazi ne cere sa acceptam si sa includem mai multe oportunitati si provocari.”

Discursuri

Conventia a inclus de asemenea discursuri ale speakerilor invitati, printre care si dr. Patrick Dixon, un vizionar, care a ocupat scena vorbind despre viteza de schimbare a lumii ce surprinde asteptarile umanitatii. Randall van Poelvoorde a oferit o perspectiva asupra lumii roboticii si a inteligentei artificiale, lume aflata  intr-o rapida schimbare, iar presedintele Volvo Venture Capital, Per Adamsson, a explicat cum colaborarea si parteneriatele tehnice au contribuit la dezvoltarea utilizarii de catre Volvo a telematicii in structura vehiculelor rutiere.

Logiconomi Toyota

Logistica viitorului

Evenimentul a oferit delegatilor ocazia de a privi unele dintre cele mai recente evolutii de la Toyota Material Handling Europe in domeniile automatizarii, inclusiv concepte robotice de la Vanderlande compania sora Toyota; viitoare scenarii de manipulare bazate pe inteligenta artificiala - cunoscuta sub numele de „A.I. Team Logistics”, precum si un accent pe energie, inclusiv cele mai recente tehnologii de acumulatori litiu-ion. Telematica a reprezentat un alt domeniu-cheie, bazat pe pozitia de lider pe piata a Toyota, acum cu peste 50.000 de camioane inteligente in functiune si cu tehnologii de ultima generatie care permit efectuarea rapida de servicii de operare planificate in prealabil.

Logistica de baza

Un alt aspect unic al conventiei a fost posibilitatea de a vedea cum este introdusa progresiv automatizarea in fabricile proprii Toyota, pentru a imbunatati in continuare eficienta Sistemului de productie Toyota - care sta la baza programului „Logisticii de baza" a companiei. „Avem o reputatie puternica atunci cand vine vorba de conceptele de baza ale companiei”, continua Fischer „si dorim sa ne imbunatatim in mod continuu abordarea, concentrandu-ne pe eliminarea deseurilor, prevenirea accidentelor si cresterea productivitatii. Acest eveniment ne-a ajutat sa ne impartasim ideile, sa obtinem pareri valoroase, dar si sa explicam clientilor nostri conceptele de baza.”

Shadows of a Swarm truck

Inovatie si tehnologia viitorului

Conceptele Smart Logistics si logiconomi ofera solutii disponibile in prezent si evidentiaza viziunea noastra pentru viitor.

Cititi mai mult >

Abordarea noastra Logiconomi

Abordarea noastra Logiconomi

O abordare in perspectiva a dezvoltarii unor procese logistice economice eficiente, care implica practici slabe, inovatie si colaborare.

Cititi mai mult >

Picture of text on whiteboard

Calea Toyota

Misiunea noastra este sa oferim eficienta exceptionala in operatiunile dumneavoastra de manipulare a materialelor, motiv pentru care aplicam un set de valori denumit Toyota Way (Calea Toyota). Toti angajatii nostri aplica aceste valori la fiecare nivel, in activitatile zilnice si in relatiile cu alte persoane.

Cititi mai mult >

Sistemul de productie Toyota

Aplicam fabricatia in sistem Lean in activitatile noastre de productie si lucram conform unei abordari prin tragere, ceea ce inseamna ca producem numai ceea ce comandati.

Citeste mai mult >

Sterge tot