Tehnologia celulei cu hidrogen

Stivuitoarele cu celule de combustie cu hidrogen combina sustenabilitatea unui stivuitor electric cu caracterul practic si timpul scurt de alimentare cu combustibil al unui motor cu ardere interna.
;

Ce reprezinta aceasta tehnologie pentru flota de stivuitoare

In fiecare industrie, exista o tendinta de a adopta tehnologii cu emisii scazute de carbon, ceea ce inseamna, in majoritatea cazurilor, utilizarea energiei electrice. Ca urmare, exista o cerere mai mare atat pentru energia electrica, cat si pentru infrastructura care este folosita pentru a o furniza - ganditi-va la cate incarcatoare pentru masini electrice au fost instalate la nodurile de transport, de exemplu.

Depozitele vor sa adopte energie electrica, dar nu vor sa fie limitate de capacitatea „retelei” sau de timpul necesar pentru a incarca o baterie. Aici intervin stivuitoarele cu celule de combustie. Functioneaza cu hidrogen, dureaza 2-3 minute pentru a se alimenta complet, au emisii zero daca se foloseste hidrogen verde, iar hidrogenul poate fi depozitat cu usurinta la locatie, oferind control asupra alimentarii.

90% dintre stivuitoarele Toyota sunt electrice, incluzandu-le pe cele cu baterii litiu-ion si pe cele cu hidrogen. Iar experienta noastra privind stivuitoarele cu hidrogen este mai veche de 15 ani. 

Cum functioneaza tehnologia cu hidrogen pe stivuitoare?

Sistemul de celule de combustie de pe un stivuitor consta din stiva de celule de combustie, un rezervor de hidrogen de 350 de bari, o baterie mica cu litiu-ion pentru a stoca temporar surplusul de energie si un ventilator. Toate acestea se regasesc intr-un cadru turnat de dimensiunea unei baterii clasice plumb-acid si pot fi instalate relativ usor pe un stivuitor electric conventional.

In interiorul stivei de celule de combustie, hidrogenul este amestecat cu aerul, unde reactioneaza cu oxigenul din aer pentru a produce apa. In timpul acestei reactii chimice, se elibereaza energie electrica; aceasta energie este colectata si utilizata pentru a antrena motoarele electrice care alimenteaza sistemele de propulsie, ridicare si inclinare ale stivuitorului.

Vezi care sunt cele mai frecvente intrebari cu privire la celulele cu hidrogen>>

De unde vine hidrogenul?

Hidrogenul de calitate energetica este obtinut prin separarea acestuia de celelalte elemente din moleculele in care apare (cum ar fi apa, hidrocarburile si biomasa). Cele mai comune doua metode pentru a face acest lucru sunt reformarea cu abur si electroliza. Dintre acestea, electroliza este considerat cel mai curat proces. Daca aceasta electroliza este alimentata de o sursa de energie regenerabila (cum ar fi energia solara sau eoliana), produsul final se poate califica drept „hidrogen verde”.

Pot sa-mi produc singur hidrogen?

Este posibil sa produci propriul hidrogen folosind propriul electrolizor. Poti face alimentarea prin conducte de pe acoperis sau subteran, sau prin butelii de gaz sau remorci speciale. Asta inseamna ca depozitarea si alimentarea cu combustibil pot avea loc in interior sau in aer liber.

Avantajele celulelor cu hidrogen

Energia celulelor de combustibil cu hidrogen a fost de multa vreme considerata o optiune prietenoasa cu mediul – dar astazi este si una practica. Stivuitoarele alimentate cu hidrogen sunt: 

Sustainability Icon

Sustenabile

Echipamentele functioneaza cu zero emisii, intrucat apa distilata este singurul produs rezidual. Utilizarea „hidrogenului verde” face ca intregul ciclu de viata al hidrogenului sa fie neutru din punct de vedere al carbonului. Fara substante chimice toxice, stivuitoarele sunt sigure pentru operatori.

Icon reliable

Durabile

Rezervoarele de combustibil cu hidrogen au o durata de viata lunga, cu cerinte reduse de intretinere. Nu exista nicio pierdere de performanta in timpul utilizarii, iar alimentarea de oportunitate este posibila fara a afecta durata de viata a bateriei.

Productive

Alimentarea dureaza doar 2-3 minute si nu este nevoie de schimbarea bateriei. Hidrogenul poate fi stocat in mai multe moduri diferite si nu are nevoie de o zona de incarcare sau un sistem de ventilatie dedicat. Acest lucru face ca celula de combustibil cu hidrogen sa fie o optiune extrem de productiva.

Flexibile

Alimentarea se poate face atat in aer liber, cat si in interior, dar si la temperaturi scazute. Rezervoarele pot fi adaptate la stivuitoarele existente si nu ocupa spatiu excesiv.

S-ar putea sa te intereseze si...

Viziteaza magazinul online

Viziteaza magazinul online

Afla mai multe informatii despre produse, dotari si accesorii pentru echipamente, accesand magazinul nostru online. 

Cumpara online >>

Manager looking at I_Site on iPad

Sistemul de gestionare a flotei I_Site

I_Site este un sistem de gestionare a flotei care coreleaza echipamentele din flota, colecteaza date si va prezinta situatia generala; insa cel mai important este faptul ca I_Site va spune ce puteti face pentru a va optimiza operatiunile.

Citeste mai mult >

Solutii litiu-ion marca Toyota

Oferim solutii integrate de baterii litiu-ion pentru toata gama, asamblate conform TPS (Toyota Production System) la cele mai inalte standarde.

Afla mai multe >

People looking at trucks

Abordarea noastra cu privire la sustenabilitate

Impreuna avem un cuvant de spus in ceea ce priveste maximizarea sigurantei, minimizarea impactului asupra mediului si optimizarea proceselor de afaceri.

Cititi mai mult >

Sterge tot