Toyota Radioshuttle a optimizat utilizarea spatiului la Zgonc

Toyota a oferit companiei Zgonc o solutie shuttle semi-automatizata care a condus la cresterea productivitatii si a sigurantei, reducand considerabil daunele in timp ce depoziteaza mai mult de 4000 de paleti.

Despre Zgonc Handel GmbH

Specializati in comertul cu amanuntul al uneltelor si echipamentelor de gradina, precum si pentru constructii, Zgonc a fost fondat in 1957. Compania are o retea de 17 sucursale mari cu depozite complete plus 16 magazine mici. In 2019, Zgonc a trebuit sa planifice o extindere a depozitului de 3.500 m² la locatia Hagenbrunn (langa Viena) dupa adaugarea celor 16 magazine in 2012. Toate magazinele sunt obligate sa indeplineasca promisiunea de livrare de maxim doua zile lucratoare pentru fiecare dintre cele 14.000 de articole din portofoliu.

Facts & figures

  • Companie: Zgonc Handel GmbH
  • Locatie: Hagenbrunn, Austria
  • Industrie: Retail
  • Aplicatii: transport orizontal, stivuire, picking, incarcare si descarcare
  • Produse: 5 Toyota Radioshuttle, sisteme de rafturi shuttle si 25 de echipamente cu operator

Optimizarea spatiului

Cum sa obtineti utilizare maxima a unei suprafete mici? Zgonc a optat pentru o solutie care sa permita utilizarea optima a spatiului disponibil. Decizia de a merge pe Toyota Radioshuttle a permis depozitarea a inca 3.000 de paleti in plus fata de sistemul conventional de rafturi cu 1.470 de spatii pentru paleti.

Toyota Radioshuttle este controlat prin telecomanda si este plasat pe raft de catre un stivuitor sau reach truck, unde isi ndeplineste sarcina prin simpla apasare a unui buton. Unul dintre beneficiile cheie este utilizarea optima a spatiului: pana la 85% din volumul halei poate servi acum ca spatiu de depozitare. Totodata, abordarea semi-automata permite cresterea productivitatii, deoarece sarcina de lucru a echipamentelor este redusa, permitand o utilizare mai eficienta a stivuitoarelor ai a operatorilor. Ambele aspecte conduc impreuna la o reducere a costurilor de exploatare.

In plus, Radioshuttle duce la mult mai putine contacte dintre stivuitoare si rafturi, ceea ce reduce atat deteriorarea infrastructurii, cat si deteriorarea marfurilor. "Si, de asemenea, pentru angajati, munca a devenit cu siguranta mai placuta si mai sigura", spune Wilhelm Breitseher, director de vanzari la Zgonc.

S-ar putea sa te intereseze si...

An autopilot doing horizontal transportation

Solutii automatizate

Pentru a optimiza eficienta si flexibilitatea in depozite, oferim diferite tipuri de echipamente automatizate. In acest fel veti putea reduce costurile datorate pagubelor si muncii, in timp ce oferiti operatorilor sarcini mai importante.

Afla mai multe >

Light shelving racking

Sisteme de rafturi

Va ajutam sa va optimizati fluxul afacerii, sa reduceti costurile si sa cresteti productivitatea cu solutia optima de rafturi.

Cititi mai mult >

Solutiile shuttle permit stocarea la densitati mari

Döhler, lider mondial in productia de alimente, avea nevoie de o solutie pentru a depozita mii de paleti cu alimente in depozitul frigorific. Prin urmare, Toyota Material Handling a furnizat o solutie shuttle care utilizeaza spatiul eficient si se potriveste perfect depozitului frigorific.

Studiu de caz Döhler >

Ecochem a optat pentru solutia shuttle

Ecochem International produce aditivi ignifugi pe baza de substante chimice ecologice in noua sa fabrica din Willebroek. Ecochem a optat nu numai pentru stivuitoarele Toyota, ci si pentru sistemul de rafturi si solutia shuttle.

Studiu de caz Ecochem >

Sterge tot